GlobePax

Cat de mult putem economisi daca folosim platile electronice?

Contextul economic si sanitar actual ne-a aruncat practic pe toti in corzi. Pe masura ce sursele de venit scad, avem tendinta de a cheltui din ce in ce mai putin pentru a economisi mai multi bani. Cu toate acestea, cat puteti economisi reducand  pur si simplu cheltuielile?

 

Raspunsul este simplu si logic, in acelasi timp: nu foarte mult. Iar motivul pentru care avem acest raspuns este ca veti cheltui intotdeauna bani in locuri in care chiar ca nu te astepti sa o faci. De exemplu, trebuie sa platiti o taxa pentru a scoate numerar din bancomat. Acelasi lucru este valabil si atunci cand trebuie sa faceti conversia intre anumite monede. Lista ramane insa deschisa in continuare, iar aceasta se refera doar la singur cont bancar. Acum, daca adunati costurile pentru toate conturile bancare detinute, depozite banesti si carduri de credit, veti ajunge sa observati o crestere substantiala a sumelor platite.

Din fericire, puteti reduce sau chiar elimina aceste pagube financiare, folosind mai des platile electronice. Iata cum functioneaza!

Transferurile electronice costa mai putin ca niciodata

Plata in numerar ne va costa in final mai mult fata de cazul in care am folosi platile electronice. De exemplu, o plata in numerar implica tiparirea bancnotelor si / sau a monedelor. De asemenea, necesita anumite costuri pentru distributie, securitate si depozitare. Toate aceste costuri intra in procesul de obtinere a banilor, iar bancile il vor percepe sub forma de taxe si comisioane, platite de catre absolut toti utilizatorii.

Pe de alta parte, platile electronice nu necesita munca fizica sau un proces traditional de tiparire a banilor. Cea mai mare suma de bani se duce insa in securizarea platilor online, dar din fericire acesta este singurul cost major din ecuatie. Platile electronice au eliminat practic intermediarii in tot procesul de derulare al tranzactiilor financiare. Drept urmare, producerea si schimbul de bani devin mai ieftine pentru toata lumea.

Securitate inalta a platilor desfasurate

Banii in numerar au avut intotdeauna nenumarate dezavantaje. Dupa aparitia monedei electronice, am observat cat de incomod poate fi uneori numerarul. De exemplu, atunci cand aveti sume substantiale in numerar, va expuneti la un risc mai mare de furt, spre exemplu.

De asemenea, este posibil ca banii in numerar sa fie indisponibili si foarte scumpi, in perioadele de criza. Bancile si alte institutii financiare nu sunt intotdeauna in posesia bancnotelor si monedelor fizice pe care crede toata lumea ca acestea le detin. Deci, intr-o situatie de urgenta, s-ar putea sa va aflati in imposibilitatea de a efectua plati, deoarece nu puteti scoate bani din bancomate.

In schimb, banii electronici sunt mai bine protejati impotriva furtului si a infractorilor. De asemenea, in situatii de urgenta, puteti efectua oricand plati fara a fi nevoie sa treceti mai intai pe la bancomat. Platile electronice sunt rapide si accesibile, sigure si pot fi folosite atat pentru plati interne, cat si pentru cele internationale.

Cum sa economisiti mai mult atunci cand folositi plati electronice

Pentru a va asigura ca va puteti folosi intotdeauna banii electronici in siguranta, ar trebui sa optati pentru servicii electronice oferite de platforme precum Globepax. Aceasta platforma financiara va pune la dispozitie o gama larga de instrumente financiare. Folositi-le cu incredere, deoarece astfel veti plati mult mai putine taxe si veti putea derula operatiuni financiare atat in Romania, cat si in strainatate. 

Acest serviciu este disponibil atat in scopuri personale, cat si in scopuri comerciale. In plus, platforma noastra va ajuta sa va sporiti economiile atat prin reducerea cheltuielilor cu comisioanele de tranzactie, cat si prin comisioane reduse percepute pentru administrarea contului.

Incepeti sa utilizati Globepax astazi pentru a va economisi banii, deoarece veti plati unele dintre cele mai mici taxe din industrie!