GlobePax

3 Metode de a fi in siguranta atunci cand acceptati plati online

Efectuarea tranzactiilor pe internet a devenit atat de obisnuita in zilele noastre, incat rareori ne gandim la riscul pe care il implica. Ca persoane fizice, vom alege intotdeauna sa efectuam aceste operatii prin intermediul unor site-uri web sigure, in care avem incredere, pentru a ne procesa corect platile. Dar in cazul in care detinem o companie, de unde putem fi siguri ca platformele de plata utilizate sunt atat de sigure?

Ei bine, de cele mai multe ori nu vom sti de la inceput acest lucru. Cu toate acestea, puteti incerca mai multe metode pentru a va asigura ca nu veti fi victima fraudelor online. Mai jos aveti descrise cele mai sigure metode, care sunt in numar de trei!

1. Legati adresa IP de cea care contine informatiile pentru platile efectuate

In calitate de comerciant, nu puteti controla cine si ce se cumpara de la magazinul online detinut. Cu toate acestea, exista anumite metode de a impiedica persoanele rau intentionate sa va fraudeze site-ul si platile pe care le veti primi.

De exemplu, puteti verifica cu atentiile detaliile pe care le ofera un cumparator in timpul tranzactiei. Datele precum adresa IP a clientului si adresa de facturare, impreuna cu datele cardului de credit trebuie sa se potriveasca in totalitate. Acesta este modul cel mai bun de a ne asigura ca cel ce efectueaza plata este si titularul cardului.

In caz contrar, daca spre exemplu adresa IP a clientului este din Nigeria si titularul cardului este din Canada, tranzactia devine suspecta si poate face parte dintr-o operatiune frauduloasa. Ca urmare, afacerea pe care o detinem ar putea face parte in viitor obiectul unor investigatii, iar fondurile noastre ar putea fi puse sub sechestru.

Va puteti asigura ca aceste date se potrivesc utilizand un sistem de verificare a adresei (AVS). Aceasta metoda de protectie ar trebui sa ne ofere un anumit grad de siguranta in momentul in care primim o plata online.

office-2
office-8

2. Incercati sa respectati intotdeauna ultimele standarde de securitate a informatiilor

O alta modalitate de a receptiona in siguranta platile electronice este sa respectam, pe cat putem de mult, ultimele standarde de securitate a informatiilor, cunoscuta sub numele de PCI. PCI este un standard international de securitate a informatiilor, care se aplica companiilor de pretutindeni. Normativele sale au aparut datorita necesitatii de a reduce riscul de frauda, in cazul platilor electronice.

In calitate de comerciant online puteti prelucra, stoca sau transmite in mod legal datele cardului de credit pe care PCI le cere. In acest fel, va asigurati ca interactionati cu clienti onesti, de buna credinta, fara a le dezvalui insa identitatea. De asemenea, este necesar ca orice procesator sa respecte intocmai prevederile PCI.

Pe de alta parte, daca nu respectati reglementarile PCI, riscati amenzi si penalitati costisitoare, iar aceste penalizari ar putea sa va afecteze veniturile firmei. De asemenea, in acest caz,  chiar brandul vostru ar putea fi afectat, lucru ce va duce la pierderea increderii clientilor.

3. Utilizati intotdeauna platforme financiare sigure

In zilele noastre, toate companiile trebuie sa isi sporeasca masurile de securitate a platilor, pentru a asigura un grad cat mai mare de protectie, atat pentru ele insele, cat si pentru clientii lor. Una dintre aceste modalitati de reducere a fraudelor financiare este folosirea unor platforme online sigure, cum ar fi Globepax. Acest serviciu financiar inovativ va pune la dispozitie mai multe mijloace de plata, cat si de securizare a platilor, toate aflate la un singur click.

Organizatiile care utilizeaza aceasta platforma pot accepta plati online in orice moment, cu un risc minim de frauda. Acest serviciu este conceput pentru a procesa tranzactii financiare ce respecta cele mai noi protocoale de securitate si standarde PCI.

Daca detineti o afacere, ii puteti astfel creste gradul de  siguranta a platilor utilizand un cont Globepax pentru companii. Alternativ, puteti utiliza un cont individual pentru a va asigura ca toate operatiunile financiare personale sunt sigure. Mai mult decat atat, ambele conturi ar trebui sa va ajute sa va imbunatatiti gestionarea banilor si sa va sporiti economiile pe termen lung.

office-7